Hoe kunnen studenten en scholieren geld verdienen met hun werkstukken? Simpel, gewoon door ze te plaatsen op Infonu.nl! Dus heb jij nog werkstukken, papers e.d. ergens op je computer opgeslagen staan, wacht dan niet langer en plaats ze op deze site, zodat ze geld op gaan brengen.
Studenten hebben over het algemeen niet veel te besteden, dit was bij mijzelf ook altijd het geval. Daarom ging ik op zoek naar manieren om wat bij te verdienen en kwam veel programma’s op internet tegen welke gouden bergen beloofden, maar niet echt werkten. Tot ik bij Infonu terecht kwam.
Hoe werkt Infonu?
Het idee achter Infonu is dat iedereen artikelen op internet kan plaatsen over uiteenlopende onderwerpen. Vervolgens worden daar via Google Adsense relevante advertenties bij geplaatst en iedere keer dat iemand op een dergelijke advertentie klikt, krijgt de auteur van het artikel daar geld voor.Voordat je artikelen kunt plaatsen op Infonu, moet je je aanmelden. Als je eenmaal een account hebt aangemaakt, kun je direct een artikel schrijven. Hiervoor log je in en ga je naar de ‘member area’ (rechtsboven op je scherm). Vervolgens klik je linksboven op ‘artikel publiceren’ en vul je alle velden van het formulier in (Titel, Key-words, Rubriek, Inleiding, het artikel zelf, en eventueel gebruikte bronnen en beschikbare links). Tot slot klik je op ‘publiceren’ en wacht je tot je artikel goedgekeurd wordt (hiervoor moet het aan enkele richtlijnen voldoen). Je ziet, dit is niet erg ingewikkeld, maar mocht het onverhoopt toch niet lukken, dan is er ook een helpcenter en je kunt diverse tutorials raadplegen om zo tot goede artikelen te komen.
Naast het publiceren van losse artikelen is het ook mogelijk om artikelen over hetzelfde onderwerp te bundelen in een special, zodat lezers eenvoudiger bij jouw andere gerelateerde artikelen kunnen komen. Verder krijgt iedereen die artikelen schrijft voor Infonu een zogenaamde persoonlijke Infoteurpagina, want iedere auteur op infonu heet een infoteur. In feite is dit je eigen website, die je ook zelf vorm kunt geven en onderhouden. De url is je eigen inlognaam met ‘.infoteur.nl’ erachter (In mijn geval is het sportler.infoteur.nl). Tot slot is het mogelijk om extra inkomsten te genereren doordat nieuwe infoteurs zich via jou aanmelden. Je krijgt 5 procent van de inkomsten van deze zogenaamde referrals (dit gaat niet van de inkomsten van hen af, dus jij hebt er wel voordeel van en zij geen nadeel).
Google Adsense
De inkomsten voor je artikelen lopen via Google Adsense. Dit is een advertentieprogramma van Google en geeft je daarom de zekerheid dat je betaald krijgt; Google wil immers niet dat het een slechte naam krijgt. Om gebruik te kunnen maken van dit programma, moet je je eerst daar aanmelden (dit kan echter pas als je een aantal artikelen online hebt staan, omdat je anders sowieso niet aan de voorwaarden voldoet). Hoe dit moet staat op de site van Google Adsense beschreven, maar is ook te vinden in tutorials op Infonu. Met vragen kun je verder terecht bij het helpcenter of op het forum.
Werkstukken plaatsen
Omdat op Infonu zeer veel uiteenlopende onderwerpen aan bod komen is het mogelijk om over vrijwel alles artikelen te plaatsen. Dus ook jouw werkstukken of papers kunnen van waarde zijn. Deze stukken moet je toch al voor school of voor je studie schrijven, dus waarom zou je er dan niet wat geld aan kunnen verdienen? Ikzelf had nog een behoorlijke hoeveelheid werkstukken op mijn computer staan en aangezien het allemaal eigen werk is, is er geen enkele reden om ze niet online te mogen plaatsen. Bovendien is dit een gemakkelijke manier om snel tot een behoorlijk aantal artikelen te komen op Infonu, terwijl de kwaliteit gewaarborgd blijft.
Plagiaat
Let echter wel op! Infonu controleert op plagiaat, dit zou op zich geen probleem mogen zijn, aangezien de meeste scholen en universiteiten de werkstukken van hun studenten ook op plagiaat controleren. Dus ieder werkstuk dat door die controle is gekomen zal ook door de controle bij Infonu komen. Pas echter wel op dat je alleen die werkstukken op Infonu zet, die al zijn becijferd door je docenten. Immers, als je je stukken eerst online zet en deze vervolgens nog in gaat leveren bij je docent, zul je niet door de plagiaat controle op school komen, omdat je stuk letterlijk overeenkomt met je artikel op internet.
Geinterresseerd?
Ben je ook geinterresseerd geraakt in de mogelijkheden om (snel) geld te verdienen met je werkstukken door ze op Infonu te plaatsen? Meld je dan nu aan op InfoNu.nl - Informatie van A tot Z.